Aluat Pizza: Reteta Pas cu Pas
Buna dragilor, astăzi vă ajut sa preparati un aluat de pizza delicios și simplu. Fie că sunteți un bucătar amator sau un profesionist, această rețetă de aluat pizza vă va garanta un blat perfect de fiecare dată.
Aluat Pizza: Reteta Pas cu Pas
Course: Retete PizzaCuisine: ItalianDifficulty: Usor2
portii20
minutes15
minutesAluat pizza delicios și simplu de făcut! Descoperă rețeta perfecta de aluat de pizza pentru un blat pizza crocant și gustos.
Ingrediente
600g făină
6g drojdie uscată sau 20g drojdie proaspătă
60ml ulei de măsline (sau ulei de floarea soarelui)
1 linguriță zahăr
400ml apă călduță
un praf sare
Mod de preparare
- Cerneți făina într-un vas, adăugați drojdia uscată (sau drojdia proaspătă) și amestecați în făină. Apoi, adăugați zahărul și sarea.
- Turnați treptat aproximativ 350 ml din apa călduță, amestecând constant.
- Începeți să frământați aluatul, adăugând restul apei dacă este necesar. Cantitatea de apă depinde de umiditatea făinii. O sa observati la densitatea aluatului daca este necesara mai multa apa sau nu.
- Adăugați treptat uleiul, continuând să frământați până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
- Formați o bilă din aluat, acoperiți și lăsați să dospească la loc caldut 60-70 minute.
- După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în două. Întindeți o bucată pe masa presărată cu mălai sau griș, până la grosimea de 0,5 cm.
- Tapetați tava cu hârtie de copt sau ungeți-o cu puțin ulei și presărați făină. Așezați aluatul în tavă si lăsați să crească încă 15-20 de minute.
- Adăugați sosul preferat și ingredientele preferate, coaceți pizza la o temperatură de 200-220 de grade celsius pentru aproximativ 15 minute.
Sfaturi
- Pentru un aluat mai crocant, folositi gris la intins.
- Dacă doriți un blat mai subțire, întindeți aluatul mai mult.
Sper că această rețetă de aluat pizza vă va încânta și vă va aduce un strop de bucurie în bucătărie. Experimentați și adaptați rețeta după gusturile proprii și nu ezitați să împărtășiți experiența voastră cu această rețetă de aluat de pizza si cu cei dragi.
Poftă bună!