Tort de Ciocolata Fara Faina

Tort de Ciocolata Fara Faina

Buna dragilor! Astazi facem un tort fain: tort de ciocolata fara faina. Exact, fara faina. Această minunăție este nu doar incredibil de savuroasă, dar și surprinzător de simplu de realizat. Fie că ai o ocazie specială sau pur și simplu îți dorești un desert delicios, această rețetă va fi cu siguranță la înălțimea așteptărilor!

Tort de Ciocolata Fara Faina

Course: Desert, TorturiCuisine: InternationalDifficulty: Usor
Timp de pregatire

20

minutes
Gatire

30

minutes

Descoperă cum să prepari un tort de ciocolata fara faina, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie.

Ingrediente

  • 215 g ciocolată cu lapte

  • 115 g unt (minim 80%)

  • 150 g zahăr tos

  • 1 linguriță ness (opțional)

  • 1 praf sare

  • 1 esență vanilie

  • 3 ouă mari plus 1 gălbenuș

  • 45 g cacao

  • 120 ml smântână pentru frișcă, răcită

  • 2 linguri zahăr pudră (decor)

  • căpșune sau zmeură proaspete (decor)

  • 250 ml smântână pentru frișcă (decor)

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 175°C cu ventilatie și tapetati o tavă detașabilă de 20 cm cu hârtie de copt.
  • Topiți ciocolata și untul în intervale de 30 de secunde la cuptorul cu microunde sau în bain-marie până se omogenizează.retete cu poze 5 1
  • Adăugați zahărul, nessul, sarea și esența de vanilie si omogenizati. Lăsați să se răcească.
  • Adăugați ouăle și gălbenușul, amestecând viguros. Încorporați cacao.retete cu poze 4 1
  • Bateți smântâna pentru frișcă până formează valuri.retete cu poze 8
  • Încorporați ușor frișca în aluat cu o spatula.retete cu poze 7 1
  • Turnați aluatul în tava pregătită și neteziți partea de sus. Coaceți tortul pentru aproximativ 25-30 de minute, sau până când tortul se umflă. Marginile trebuie să fie tari, dar centrul trebuie să fie ușor moale, să se miște.
  • Lăsați tortul să se răcească în tavă. Bateți frisca lichidă cu zahărul pudră și decorați tortul cu aceasta și fructe proaspete. Lasati la frigider minim 2 ore inainte de servire. retete cu poze 3 1

Sfaturi

  • Pentru o textură perfectă, asigurați-vă că frisca stă la frigider cel puțin 12 ore înainte de utilizare.
  • Tortul este gata când marginile sunt tari, dar centrul rămâne ușor moale.

Tortul de ciocolată fără făină este gata si este absolut delicios. Sper că te vei bucura de fiecare înghițitură și îți vei impresiona oaspeții cu acest desert minunat. Nu uita să împărtășești experiența ta și să revii pentru mai multe rețete inspirate!

Poftă bună!

retete cu poze 2 2