Cheesecake cu Capsuni: O Delicatesa Pentru Fiecare

Cheesecake cu Capsuni: O Delicatesa Pentru Fiecare

Hei dragilor! Astăzi, va prezint o rețetă de cheesecake cu căpșuni, o tartă cu brânză fină și note fructate. Aroma intensa, dar fără a fi prea greu digerabil, acest desert își va găsi cu siguranță locul printre rețetele tale preferate.

Cheesecake cu Capsuni: O Delicatesa Pentru Fiecare

Course: Desert, Retete deserturiCuisine: InternationalDifficulty: Usor
Timp de pregatire

30

minutes
Gatire

55

minutes

Descoperă o rețetă noastra de cheesecake cu căpșuni, perfectă pentru a-ți răsfăța prietenii si familia. Ușor de preparat și cu un gust intens.

Ingrediente

  • Pentru Blat:

  • 200g biscuiți cu unt (sau simpli)

  • 4 linguri Unt

  • Pentru Crema:

  • 300g cremă de brânză

  • 600 g brânză de vaci 20%

  • 100 g smântână lichidă 30%

  • 4 Oua

  • 50 g zahăr tos

  • Pentru jeleu:

  • 200g capsuni (proaspete sau congelate)

  • 80 ml apa

  • 3 linguri zahar

  • 1 plic gelatina (10g)

Mo de preparare

  • Pentru blat:
  • Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu untul topit rece. Căptușește o tavă rotundă cu hârtie de copt și formează blatul din biscuiți, tasând cu ajutorul unei linguri. Coace timp de cinci minute la 180 de grade Celsius, apoi lasă să se răcească.
  • Pentru crema de branza:
  • Pune crema de branza, branza de vaci si smantana lichida într-un bol, adaugă zahărul și bate crema cu ajutorul unui mixer. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine între fiecare.
  • Când crema este omogenizată, toarnă-o peste baza de biscuiți. Acoperă cu folie de aluminiu și coace timp de 50 de minute la 150 de grade Celsius. Desertul trebuie să fie închegat, chiar dacă tremură ușor.
  • Pentru jeleu:
  • În primul rând, hidratează gelatina. Pune gelatina în apă și amestecă. Las-o deoparte pentru a se umfla.
  • Pune capsunele într-o cratiță și aprinde focul. Adaugă zahărul si dă-l în clocot pentru un moment.
  • Oprește focul și lasă totul să se răcească. Adaugă gelatina hidratată și amestecă foarte bine pentru a te asigura că s-a dizolvat toată gelatina.
  • Toarnă jeleul obținut peste cheesecake si niveleaza frumos.
  • Lasa desertul la frigider cel puțin 24 de ore.cheesecake cu capsuni 1

Sfaturi

  • Pentru un plus de aromă, poți încorpora câteva picături de esență de vanilie în crema de brânză.
  • Alege căpșuni proaspete și aromate pentru un decor de efect și un gust deosebit.

Sper că veți încerca și vă veți bucura de această rețetă de cheesecake cu căpșuni. Este un desert răcoritor și plin de savoare, perfect pentru a impresiona invitații sau pentru a vă răsfăța într-o zi de vară.

Poftă bună!

reteta cheesecake 1