Clatite: Reteta simpla si rapida pentru delicii pufoase!

Clatite: Reteta simpla si rapida pentru delicii pufoase!

Bine ati revenit dragii mei! Cine nu iubeste clatitele? Acele foi subtiri si pufoase care pot fi umplute cu orice deliciu, fie el dulce sau sarat. Astazi, impartasesc cu voi o reteta de clatite simpla, dar absolut delicioasa, care va deveni cu siguranta preferata voastra!

Clatite: Reteta simpla si rapida pentru delicii pufoase!

Course: Retete, Retete Mic Dejun, DesertCuisine: InternationalDifficulty: Usor
Timp de pregatire

10

minutes
Gatire

15

minutes

Clatite delicioase gata in doar cateva minute! Descopera reteta noastra simpla si rapida, ideala pentru orice moment al zilei.

Ingrediente

  • 150 g faina

  • 1 ou

  • 300 ml lapte

  • 100 ml ulei

  • sare (dupa gust)

  • arome (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un bol mare, folosind un mixer, amestecati laptele, oul, faina si un praf de sare. Este esential sa nu adaugati zahar la compozitia de clatite pentru a evita caramelizarea si lipirea lor de tigaie.aluat clatite 2
  • Daca preferati, clatitele pot fi preparate si fara lapte, inlocuind cu sifon sau apa minerala.
  • Adaugati faina treptat, in timp ce amestecati compozitia, pentru a evita formarea de cocoloase.
  • Continuati sa amestecati pana cand compozitia de clatite ajunge la consistenta smantanii. Daca observati ca s-a ingrosat amestecul (deoarece faina se umfla dupa 10 – 15 minute), adaugati lapte sau apa minerala.
  • Ungeti o tigaie si incalziti-o pe foc. Tineti tigaia cu mana stanga si rasuciti-o in timp ce cu mana dreapta turnati compozitia de clatite. Scopul este de a obtine o clatita uniforma si subtire.clatite in tigaie
  • Puneti tigaia inapoi pe foc si lasati clatita sa se prajeasca timp de 2-3 minute, apoi intoarceti-o pe cealalta fata si mai lasati-o 1-2 minute. Timpul exact de prajire poate varia in functie de compozitie, foc si materialul tigaii.
  • Clatitele prajite se transfera intr-o cratita, care se acopera odata ce acestea s-au racit. Cand decideti sa le serviti, umpleti clatitele cu dulceata, gem, branza sau compozitii pentru aperitive, intoarceti marginile inauntru, ruleaza si dati un pic la cuptor pentru a se incalzi.

Sfaturi

  • Pentru a obtine clatite perfecte, asigurati-va ca tigaia este incinsa corespunzator inainte de a turna compozitia. Acest lucru va asigura o prajire uniforma si o clatita delicios de crocanta pe margini!

Sper ca aceasta reteta de clatite v-a facut pofta si ca veti incerca-o in curand! Este o reteta simpla, dar cu rezultate garantate de fiecare data. Bucurati-va de clatite si nu uitati sa experimentati cu diverse umpluturi!

Pofta buna!

clatite