Cornulete Fragede cu Nutella: O Reteta de Vis
Bun venit in coltul meu de rai, unde astazi voi impartasi secretul pentru cele mai fragede si aromate cornulete cu untura si Nutella! Inspirata de retetele care ne amintesc de bucataria mamei, am refacut aceasta reteta de cornulete cu untura ca la mama acasa (am folosit aproximativ aceeasi reteta pentru aluat ca la placinta cu mere) , imbogatite cu crema de Nutella pentru extra savoare. Fie ca aveti un eveniment special sau pur si simplu vreti sa va indulciti ziua, aceasta reteta va fi rasfatul perfect!
Cornulete Fragede cu Nutella: O Reteta de Vis
Course: Desert, Retete de prajituriCuisine: RomaneascaDifficulty: UsorCornulete fragede cu Nutella: cum sa prepari aceste minunatii care combina textura frageda a aluatului cu untura si umplutura bogata de Nutella.
Ingrediente
450g faina alba
80g untura de porc (2 linguri cu varf)
2 oua mari
70g smantana 20% grasime (2 linguri cu varf)
150g zahar tos (sau pudra)
1 esenta de vanilie
1 plic (10g) praf de copt
un praf sare
4 linguri de Nutella (pentru umplutura)
zahar pudra (pentru ornat)
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius, setare ventilatie.
- Intr-un bol mare, combina faina si untura. Framanta pana obtii un amestec nisipos.
- Adauga ouale, zaharul vanilinat, praful de sare si praf de copt, amestecand bine.
- Incorporeaza smantana, ajustand consistenta aluatului cu faina sau smantana, dupa necesitate. Daca este prea tare mai adauga o lingura de samanata, daca este prea moale o lingura de faina.
- Imparte aluatul in doua parti egale si intinde fiecare bucata in foaie subtire, pe hartie de copt.
- Intinde Nutella pe intreaga suprafata a aluatului.
- Taie aluatul intins in trei parti egale, apoi fiecare parte in triunghiuri.
- Ruleaza fiecare triunghi de la baza catre varf, formand cornuletele.
- Aseaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coace in cuptorul preincalzit pentru 15 minute sau pana cand cornuletele sunt frumos aurii.
- Lasa-le sa se racoreasca timp de 5 minute, apoi presara zahar pudra din abundenta.
Sfaturi
- Pentru un plus de aroma, poti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala in aluat.
- Daca preferi cornuletele mai crocante, lasa-le in cuptor pentru inca 2-3 minute.
- Nu deschide cuptorul in primele 10 minute de coacere, pentru a asigura o crestere uniforma a cornuletelor.
Mie mi-au intrat cornuletele in 2 tavi pe care le-am copt separat si au iesit aproximativ 53 de cornulete de 7 cm.
Aceste cornulete fragede cu Nutella sunt dovada ca cele mai bune lucruri in viata sunt adesea cele mai simple. Si cand vine vorba de reteta de cornulete cu untura si smantana, simplitatea aceasta capata o semnificatie cu totul speciala. Experimentati cu aceasta reteta, impartasiti-o cu cei dragi si bucurati-va de micile momente de fericire pe care le ofera un cornulet perfect fraged si plin de gust.
Pofta buna!