Prajitura cu Afine: Absolut Delicioasa

Prajitura cu Afine: Absolut Delicioasa

Bun venit dragi gurmanzi! Astazi va voi prezenta o reteta speciala pentru iubitorii de dulciuri: prajitura cu afine care poate fi folosita ca si tort rapid. Aceasta prajitura, cu o textura usoara si o combinatie perfecta intre blatul pufos si crema de branza, va va cuceri simturile la prima degustare.

Prajitura cu Afine: Absolut Delicioasa

Course: Desert, Retete de PrajituriDifficulty: Usor
Timp de pregatire

20

minutes
Gatire

45

minutes

Descopera reteta perfecta de prajitura cu afine, un desert dulce-acrisor care se topeste in gura. Un mix de cremozitate si gust intens de afine te asteapta!

Ingrediente

  • Pentru blat:

  • 180 gr unt la temperatura camerei

  • 150 gr zahar alb

  • 3 oua la temperatura camerei

  • 220-250 gr faina alba

  • 1 plic praf de copt (10g)

  • 1 esenta vanilie

  • coaja rasa de la o lamaie

  • 4-5 linguri smantana fermentata (minim 35% grasime)

  • Pentru dulceata afine:

  • 400 g afine (proaspete/congelate)

  • 3 linguri zahar alb (sau dupa gust)

  • zeama de la o jumatate de lamaie

  • Pentru crema de branza:

  • 300 gr crema de branza nesarata

  • 250 gr mascarpone

  • 70 gr unt la temperatura camerei

  • 3 linguri zahar pudra

  • 100-200 g afine (optional pentru decor)

  • Menta (optional pentru decor)

  • Figurine de ciocolata (optional pentru decor)

Mod de preparare

  • Preîncalzeste cuptorul la 180 de grade (ventilatie de sus in jos).
  • Într-un bol mare, combina untul moale, zaharul, faina, praful de copt, ouale, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Mixeaza totul bine cu un mixer timp de 1 minut. Adauga smantana si mixeaza din nou pana la omogenizare.
  • Transfera aluatul într-o tava acoperita cu hartie de copt. Poti folosi orice forma de tava doresti. Eu am folosit una rotunda de 24 cm.
  • Coace in cuptor pentru 25 – 30 de minute. Poti folosi si testul cu scobitoarea pentru a vedea cum este la interior.
  • Lasa blatul sa se raceasca pe un gratar. Cand s-a racit taie-l in 2 parti egale.Blat prajitura cu afine
  • Într-o oala , adauga cele 400 gr de afine cu 3 linguri de zahar (sau dupa gust) si zeama de lamaie. Da in clocot si lasa pe foc mic inca 15 minute. Lasa la racit. Dulceata de afine
  • Intr-un bol separat, mixeaza crema de branza, mascarpone, zaharul pudra si untul timp de 1 minut.crema de branza
  • Pentru asamblare, in acelasi suport in care ai copt prajitura, pune primul rand de blat.
  • Toarna jumatate din dulceata de afine peste blat. Asigura-te ca sosul se intinde uniform pe intreaga suprafata.
    asamblare tort
  • Intinde jumatate din crema peste blatul cu dulceata, uniformizand usor cu o spatula. Repeta procesul si pentru urmatorul strat de blat.
  • Orneaza prajitura dupa cum doresti!reteta prajitura cu afine

Sfaturi

  • Asigura-te ca folosesti afine proaspete pentru un gust autentic.

Prajitura afine este perfecta pentru momentele in care vrei sa impresionezi oaspetii, esti limitat de timp pentru un tort rapid sau pur si simplu sa te rasfeti cu ceva dulce. Textura cremoasa si gustul intens de afine o fac irezistibila. Bucura-te de fiecare inghititura si impartaseste reteta cu prietenii!

Pofta buna!

prajitura cu afine