Ardei Umpluti cu Carne de Porc: O Delicatesa
Ei bine, dragii mei gurmanzi, daca sunteti in cautarea unei retete de ardei umpluti care sa impresioneze si sa aduca zambete la masa, ati ajuns la locul potrivit. Cine poate rezista tentatiei unor ardei grasi, frumos colorati, umpluti cu o compozitie delicioasa de carne de porc, orez si condimente? Hai sa vedem cum sa ii pregatim!
Ardei Umpluti cu Carne de Porc: O Delicatesa
Course: Retete cu Carne, Retete cu PorcCuisine: RomaneascaDifficulty: Mediu30
minutes1
hour34
minutesReteta Ardei Umpluti: descopera secretele din spatele acestor minunatii umplute cu carne de porc perfecte pentru urmatoarea ta masa in familie.
Ingrediente
8 buc ardei grasi de marime potrivita
300-400 g carne de porc tocata
20 g orez
1 buc ceapa
1 lingurita faina
suc de rosii, ulei (la nevoie)
sare (dupa gust)
piper (dupa gust)
patrunjel (dupa gust)
marar (dupa gust)
Mod de preparare
- Pentru a prepara ardeii umpluti, alegeti ardei de marime mica-mijlocie, preferabil rosii (dar nu e obligatoriu).
- Pregatiti amestecul cu care veti umple ardeii. Pasati carnea prin masina de tocat si amestecati cu marar sau patrunjel tocat, ceapa mica tocata marunt, 2-3 linguri orez spalat, sare si piper.
- Umpleti ardeii cu amestecul preparat anterior.
- Incalziti o cratita unsa cu ulei, la foc mic.
- Asezati ardeii umpluti in cratita si intoarceti-i pentru a-i cali in ulei pe toate partile, timp de 2-3 minute.
- Turnati peste ardeii caliti apa clocotita si adaugati 1/2 lingurita de sare sau vegeta dupa preferinte.
- Transferati cratita cu ardei umpluti in cuptor, acoperita, si coaceti timp de 45 minute.
- Intr-un bol separat, dizolvati 1 lingurita de faina in suc de rosii si turnati amestecul peste ardei, pentru a ingrosa sosul.
- Optional, adaugati rosii curatate de coaja si taiate rondele sau, daca preferati mai picant, puteti pregati un rantas calind faina in ulei sau unt, stingand cu suc de rosii si adaugand acest sos la ardei.
- Ajustati gustul de sare si piper si transferati din nou cratita in cuptor pentru inca 20-30 minute.
- La final, presarati ardeii cu patrunjel sau marar tocat si serviti cu iaurt sau smantana.
Sfaturi
- Alegeți ardei grași de calitate pentru o textură și gust optim.
- Când umpleți ardeii, asigurați-vă că îi umpleți bine, dar lăsați și un pic de spațiu, deoarece orezul se va extinde în timpul gătitului.
- Folosiți sos de roșii proaspăt sau de casă pentru un gust autentic.
Asa, dragii mei, am terminat! Sper ca aceasta reteta de ardei umpluti cu carne de porc sa va aduca lauda invitatilor si zambete pe fata celor dragi. Sa aveti pofta mare si sa va bucurati de fiecare moment petrecut la masa alaturi de familie si prieteni!
Pofta buna!