Ciorba de Miel: Rețeta Ideală pentru Ocazii Speciale

Ciorba de Miel: Rețeta Ideală pentru Ocazii Speciale

Bună, dragi iubitori de mâncare! Astăzi, sunt încântat să împărtășesc cu voi o rețetă care mi-e tare dragă și care este perfectă pentru acele momente când doriți ceva cald, reconfortant și absolut delicios. Ciorba de miel este un fel de mâncare ce îmbină tradiția cu savoarea, iar aroma sa distinctă va fi cu siguranță apreciată de toți cei prezenți la masă. Așa că, fără alte introduceri, haideți să descoperim împreună secretele acestei ciorbe de miel rețeta tradițională!

Ciorba de Miel: Rețeta Ideală pentru Ocazii Speciale

Course: Retete de Ciorba, Retete cu MielCuisine: RomaneascaDifficulty: Mediu
Timp de pregatire

15

minutes
Gatire

1

hour 

35

minutes

Descoperă cum să prepari o ciorbă de miel delicioasă cu această rețetă simplă și savuroasă. Ideală pentru ocazii speciale sau mese în familie!

Ingrediente

  • Capul, oase de miel (după preferință)

  • 250g Zarzavat de ciorbă

  • Verdeata (după preferință)

  • 1 buc Ceapa

  • 500 ml Borș

  • 1 lingură Orez

  • 100 ml Smântână

  • 1 buc Gălbenuș ou

  • 2 linguri Ulei

  • Sare (după gust)

Mod de preparare

  • Începe prin a alege părțile osoase ale mielului: capul, oasele pulpelor, pieptul și gâtul. Acestea se pun într-o oală de 5 litri cu 2 litri de apă rece și se lasă 20 de minute pentru ca aroma de miel să se infuzeze în apă, făcând ciorba de miel mult mai gustoasă.
  • Între timp, toacă ceapa și pune-o la călit în ulei. Adaugă zarzavatul tocat cubulețe mici și după 2 minute, adaugă oasele și carnea de miel împreună cu apa în care au stat și 1 linguriță de sare.
  • Fierbe ciorba de miel timp de 1 oră, la foc mic, cu oala acoperită.
  • Adaugă orezul și după încă 15 minute, adaugă 500 ml de borș.
  • Lasă să dea câteva clocote, gustă și ajustează cu sare după preferință.
  • Stinge focul și adaugă în ciorbă de miel smântâna bătută cu un gălbenuș de ou și verdeața tocată – tarhon și leuștean. Acoperă și ține-o caldă până în momentul servirii.

Sfaturi

  • Pentru o ciorbă de miel rețeta tradițională mai bogată, poți adăuga și alte legume preferate sau condimente tradiționale.
  • Ajustează cantitatea de borș și sare conform gustului tău.

Și voila! Acum avem o ciorbă de miel delicioasă și reconfortantă, perfectă pentru a fi savurată în compania celor dragi. Sper că v-ați bucurat de acest periplu culinar și că veți împărtăși și voi bucuria unei mese delicioase cu cei dragi. Dacă ați încercat rețeta, aș adora să aud impresiile voastre! Până data viitoare,

Poftă bună!

ciorba de miel reteta