Ruladă cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel cu biscuiți
Ruladă cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel cu biscuiți
Course: Desert, Retete De PrajituriDifficulty: UsorTimp de pregatire
30
minutesGatire
15
minutesDescoperă rețeta delicioasă de rulada cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel. O combinație perfectă de arome și texturi, ideală pentru orice ocazie specială.
Ingrediente
3 foi de napolitană
- Crema de caramel:
250 gr zahăr
300 ml apă
300 gr biscuiți
- Crema de cocos:
250 gr zahăr
100 ml apă
250 gr unt
280 gr lapte praf
200 gr cocos
Mod de preparare crema de caramel:
- Caramelizăm zahărul. Punem zahărul într-o cratiță și o așezăm pe flacăra aragazului, la foc mic, așteptând să se topească zahărul, nu cratița)..
- Când zahărul este caramelizat (topit, cu o culoare arămie), adăugăm apa și lăsăm să fiarbă până când se dizolvă tot zahărul și obținem un sirop.
- Adăugăm biscuiții măcinați sau sfărâmați mărunt și amestecăm bine.
- Crema de cocos:
- Amestecăm apa cu zahărul și le punem la foc mic, până se topește zahărul.
- Adăugăm untul și mai lăsăm vasul pe foc până se topește.
- În siropul obținut, adăugăm nuca de cocos amestecată cu laptele praf.
- Asamblarea ruladei:
- Cu ambele creme trebuie lucrat cât sunt încă calde, altfel foaia de napolitană nu se mai înmoaie și riscăm să se rupă când o rulăm.
- Când avem totul pregătit, luăm o foaie de napolitană și întindem un strat generos de cremă de caramel.
- Peste aceasta, punem și un strat de cremă de cocos apoi rulăm cât de strâns putem.
- O învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece cel puțin câteva ore.
- Repetăm procedeul și cu celelalte foi.
- După timpul de așteptare, feliem rulada și o servim.
Sfaturi
- Lăsați rulada la rece cel puțin 3-4 ore pentru a se stabiliza bine.
- Asigurați-vă că lucrați rapid cu cremele calde pentru a evita ruperea foilor de napolitană.
- Puteți adăuga puțin rom sau esență de vanilie în crema de caramel pentru un plus de aromă.
Și iată, dragi prieteni, rulada noastră cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel este gata! Sper să vă bucurați de această rețetă delicioasă la fel de mult cum ne bucurăm noi. Nu uitați să împărtășiți cu noi cum v-a ieșit și să reveniți pentru și mai multe rețete delicioase. Poftă bună!