Ruladă cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel cu biscuiți

Ruladă cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel cu biscuiți

Ruladă cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel cu biscuiți

Course: Desert, Retete De PrajituriDifficulty: Usor
Timp de pregatire

30

minutes
Gatire

15

minutes

Descoperă rețeta delicioasă de rulada cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel. O combinație perfectă de arome și texturi, ideală pentru orice ocazie specială.

Ingrediente

  • 3 foi de napolitană

  • Crema de caramel:
  • 250 gr zahăr

  • 300 ml apă

  • 300 gr biscuiți

  • Crema de cocos:
  • 250 gr zahăr

  • 100 ml apă

  • 250 gr unt

  • 280 gr lapte praf

  • 200 gr cocos

Mod de preparare crema de caramel:

  • Caramelizăm zahărul. Punem zahărul într-o cratiță și o așezăm pe flacăra aragazului, la foc mic, așteptând să se topească zahărul, nu cratița)..Rulada cu foi de napolitana crema de cocos si caramel cu biscuiti
  • Când zahărul este caramelizat (topit, cu o culoare arămie), adăugăm apa și lăsăm să fiarbă până când se dizolvă tot zahărul și obținem un sirop.
  • Adăugăm biscuiții măcinați sau sfărâmați mărunt și amestecăm bine.
  • Crema de cocos:
  • Amestecăm apa cu zahărul și le punem la foc mic, până se topește zahărul.
  • Adăugăm untul și mai lăsăm vasul pe foc până se topește.
  • În siropul obținut, adăugăm nuca de cocos amestecată cu laptele praf.Rulada cu foi de napolitana crema de cocos si caramel cu biscuiti 1
  • Asamblarea ruladei:
  • Cu ambele creme trebuie lucrat cât sunt încă calde, altfel foaia de napolitană nu se mai înmoaie și riscăm să se rupă când o rulăm.
  • Când avem totul pregătit, luăm o foaie de napolitană și întindem un strat generos de cremă de caramel.Rulada cu foi de napolitana crema de cocos si caramel cu biscuiti 2
  • Peste aceasta, punem și un strat de cremă de cocos apoi rulăm cât de strâns putem.
  • O învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece cel puțin câteva ore.Rulada cu foi de napolitana crema de cocos si caramel cu biscuiti 3
  • Repetăm procedeul și cu celelalte foi.
  • După timpul de așteptare, feliem rulada și o servim.Rulada cu foi de napolitana crema de cocos si caramel cu biscuiti 5

Sfaturi

  • Lăsați rulada la rece cel puțin 3-4 ore pentru a se stabiliza bine.
  • Asigurați-vă că lucrați rapid cu cremele calde pentru a evita ruperea foilor de napolitană.
  • Puteți adăuga puțin rom sau esență de vanilie în crema de caramel pentru un plus de aromă.

Și iată, dragi prieteni, rulada noastră cu foi de napolitană, cremă de cocos și caramel este gata! Sper să vă bucurați de această rețetă delicioasă la fel de mult cum ne bucurăm noi. Nu uitați să împărtășiți cu noi cum v-a ieșit și să reveniți pentru și mai multe rețete delicioase. Poftă bună!