Rețetă de Rulouri cu Scorțișoară

Rețetă de Rulouri cu Scorțișoară

Dacă sunteți în căutarea unei rețete autentice de rulouri cu scorțișoară, ați ajuns în locul potrivit! Această rețetă vă va arăta cum să pregătiți de la zero rulouri cu scorțișoară, cu o textură moale și un gust bogat de scorțișoară. Aceste rulouri sunt perfecte pentru a începe ziua sau ca un desert delicios pentru întreaga familie.

Rețetă de Rulouri cu Scorțișoară

Course: Desert, Retete DeserturiCuisine: AmericanDifficulty: Usor
Timp de pregatire

2

hours 

30

minutes
Gatire

25

minutes

Această rețetă detaliată de rulouri cu scorțișoară vă va ghida pas cu pas pentru a prepara cele mai pufoase și aromate rulouri, perfecte pentru micul dejun sau desert.

Ingrediente aluat

  • 240 ml lapte

  • 115g unt minim 80%

  • 60g smântână

  • 1 plic drojdie uscata

  • 50 g zahăr tos

  • 1 ou mare

  • 2 gălbenușuri de ou

  • 1 esență de vanilie

  • 530-540g făină albă

  • Un praf de sare

  • Umplutura
  • 115g unt

  • 150 g zahăr brun

  • 2 linguri scorțișoară măcinată

  • Un praf de sare

  • Glazura
  • 250 g zahăr pudră

  • 60 ml lapte

  • 30 g unt

  • 1 lingurita extract vanilie (sau 1 esenta)

Mod de preparare

  • Începeți prin a încălzi laptele cu untul pe foc mic, până când untul se topește complet. Dați deoparte și amestecați cu smântâna până la omogenizare. Lăsați să se răcorească până când amestecul devine călduț.
  • Într-un bol, amestecați mixtul de lapte călduț cu drojdia, zahărul, oul întreg, gălbenușurile și vanilia, până când totul se combină bine.
  • Adăugați treptat făina cernută și sarea, începând cu jumătate din cantitate și amestecând bine. Continuați să adăugați restul de făină până când aluatul începe să se lege. Frământați aluatul până devine moale și elastic, fără să se lipească de mâini sau de vas, aproximativ 8-10 minute.
  • Luați un bol curat, ungeți-l cu unt și așezați aluatul în el. Acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l într-un loc călduros să crească până își dublează volumul, cam 1 ora si jumătate până la 2 ore.
  • Pentru umplutură, frecați untul moale cu zahărul brun, scorțișoara și sarea într-un bol mediu, până devine o cremă pufoasă.
  • După ce aluatul a crescut, întindeți-l pe masa de lucru presărata cu faina, formând un dreptunghi de aproximativ 40×30 cm. Ungeți aluatul cu crema de unt și scorțișoară, lăsând liberă o margine de 1 cm.retete cu poze 4 7
  • Rulați strâns aluatul, începând de la latura lungă, apoi sigilați marginea cu apă. Tăiați ruloul în 12 felii egale.
  • Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați feliile de rulou în el. Lăsați rulourile să crească din nou într-un loc călduros, până își dublează volumul, aproximativ in 1 ora si jumătate.retete cu poze 5 2
  • Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți rulourile până capătă o culoare aurie, în jur de 22-25 minute.retete cu poze 2 11
  • Pentru glazură, amestecați într-un bol zahărul pudră, laptele, untul topit și vanilia, până obțineți o compoziție omogenă și fluidă. Întindeți glazura peste rulourile calde imediat după ce le scoateți din cuptor.
  • Serviți rulourile calde.retete cu poze 17

Sfaturi

  • Folosiți un fir de ață neaormatizată sau un cuțit bine ascuțit pentru a tăia rulourile, pentru a obține margini curate.

Rulourile noastre sunt gata! Simplu de făcut și delicioase, ele sunt ideale pentru orice moment al zilei, fie că este vorba de micul dejun sau de un desert după masa de prânz. Bucurați-vă de aroma lor îmbietoare și de textura lor moale și pufoasă!

Pofta buna!