Tavalita – Reteta Prajitura Lamington
Bine ați venit în lumea dulciurilor tradiționale! Astăzi, vă voi împărtăși secretul preparării unei delicioase tavalite sau prajiturii Lamington. Aceasta este o prăjitură savuroasă, cu origini îndrăgite, care îmbină gustul bogat de ciocolată cu textura moale a fulgilor de cocos. Perfectă pentru petreceri sau pentru a-ți răsfăța familia!
Tavalita – Reteta Prajitura Lamington
Course: Desert, Retete De PrajituriCuisine: InternationalDifficulty: Usor30
minutes25
minutesDescoperă o rețetă autentică de Tavalita, cunoscută și ca Prajitura Lamington, perfectă pentru orice ocazie. Simplă și delicioasă!
Ingrediente blat
200g zahăr
370g făină
3 ouă mari
150ml lapte
75ml ulei
1 praf de copt
3 linguri miere
Coaja rasa de la o lamaie (optional)
1 esenta de vanilie
- Sos de ciocolată
150g zahăr
200g unt
200ml lapte
50g cacao
1 linguriță esență de rom
- Decor
300g fulgi de cocos
Mod de preparare
- Batem ouăle cu zahărul și mierea până se omogenizează și compoziția se albește. Încorporăm uleiul și laptele si omogenizam bine. Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt, amestecând cu un tel, la final adaugam esența de vanilie si coaja rasa de lămâie
- Preîncălzim cuptorul la 180°C. Tapetam o tavă (25x35cm) cu hârtie de copt și turnăm aluatul. Coacem 22-25 minute până când trece testul scobitorii. Lăsăm blatul să se răcească complet înainte de a-l tăia.
- Pentru sos, amestecăm zahărul și cacaua, adăugăm laptele și fierbem. După câteva clocote, adăugăm untul și esența de rom, amestecând până la omogenizare. Lăsăm să se răcească puțin.
- Tăiem blatul în cuburi de 5x5cm. Trecem fiecare cub prin sosul de ciocolată timp de 3-4 secunde și apoi prin fulgii de cocos.
Sfaturi
- Pentru un blat și mai pufos, asigurați-vă că ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe.
Așa se face prăjitura Tavalita, sau Prajitura Lamington cum i se mai spune. E o rețetă bună, simplă și cu gust de acasă. Sper să vă placă la fel de mult cum îmi place mie. Spuneți-mi cum a ieșit dacă o încercați!
Pofta buna!