Salată Orientală: Un Gust ca la Mama Acasă
“Ca la mama acasă” este expresia pe care mulți dintre noi o folosim când ne referim la mâncăruri cu adevărat delicioase și reconfortante. Această salată orientală rețetă face exact asta: ne aduce aminte de zilele în care mama sau bunica ne pregătea cele mai gustoase preparate. Fiind ușor de realizat și foarte apreciată de români, această salată este perfectă pentru reuniunile de familie sau pentru orice moment în care dorim un gust autentic, plin de amintiri și arome. Cu cartofi, ou și un dressing salată orientală inconfundabil, fiecare îmbucătură va fi un adevărat deliciu.
Salată Orientală: Un Gust ca la Mama Acasă
Course: Retete SalataCuisine: OrientalaDifficulty: Usor20
minutes34
minutesDescoperă o rețetă iubită de români: salată orientală cu cartofi și ou, aducând aminte de gustul inconfundabil al mâncării făcute de mama!
Ingrediente
1kg Cartofi mici
2 bucăți Cepe
5/3 linguri (9 grade) Oțet de mere/struguri
6 linguri Ulei
3 bucăți Ouă fierte tari
100g Rondele de măsline
Sare (după gust)
Piper (după gust)
Mod de preparare
- Se pun ouăle la fiert și se fierb aprox. 5 minute din momentul în care apa clocotește. Se clătesc apoi cu apă rece, se curăță și se taie rondele.
- Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă cu sare. Pentru salata de cartofi orientală se aleg cartofii mici, care altfel sunt greu de curățat. Se țin pe foc în jur de 30 minute după ce apa a început să fiarbă – se încearcă înțepând cu o furculiță. Nu se țin prea mult pe foc deoarece pentru salata orientală cu ou trebuie tăiați felii subțiri și sunt dificil de tăiat dacă fierb prea mult (se sfărâmă).
- În timp ce cartofii fierb, se amestecă oțetul cu ulei, sare, piper și ceapa tăiată. Se lasă câteva minute amestecul pentru ca ceapa să se marineze un pic și să își piardă iuțeala.
- Cartofii fierti se curăță de coajă, se taie rondele și se adaugă în dressingul salată orientală preparat anterior. Cartofii trebuie puși în sos fierbinți, pentru ca sosul să îi pătrundă.
- Se adaugă la salata orientală rondelele de ouă și măslinele. Se amestecă bine. Se gusta de sare și oțet. Dacă salata orientală e prea uscată, se mai adaugă puțin ulei.
Sfaturi
- Pentru o textură mai interesantă, puteți adăuga și alte legume sau ierburi proaspete după preferință.
- Acest fel de mâncare este ideal servit rece, așa că recomand să îl lăsați la frigider timp de cel puțin o oră înainte de servire.
Această salată orientală ne reamintește de gustul autentic al mâncărurilor pregătite cu drag de mama sau bunica. Cu fiecare îmbucătură, ne reîntoarcem în timp, la momentele petrecute în familie, la mesele împreună și la râsetele împărtășite. Fiind atât de iubită de români și atât de ușor de preparat, această rețetă merită un loc special în repertoriul culinar al fiecăruia. Indiferent de ocazie, salata orientală “ca la mama acasă” va fi mereu un hit. Poftă bună și să vă aducă aminte de momentele frumoase petrecute alături de cei dragi!