Ciulama de Pui: Reteta Autentica și Simplă

Ciulama de Pui: Reteta Autentica și Simplă

Fie că ești amator sau un chef experimentat, ciulama de pui este un fel de mâncare care aduce aminte de gusturile autentice ale copilăriei. Reteta ciulama de pui pe care o prezentăm astăzi este nu numai delicioasă, ci și simplă de preparat. Iată cum se face ciulamaua care va fi apreciată de toți oaspeții tăi.

Ciulama de Pui: Reteta Autentica și Simplă

Recipe by MihaiCourse: Retete cu PuiCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor
Timp de preparare

20

minutes
Gatire

50

minutes

Descoperă o reteta ciulama de pui delicioasă și simplă, un preparat clasic al bucătăriei românești. Pas cu pas, vei învăța cum se face ciulamaua perfectă.

Ingrediente

  • cca 1kg Pui

  • 1 bucată Ceapă

  • 150g Făină

  • 100g Unt

  • 75g Fulgi de porumb

  • 6-7 bucăți Căței de usturoi

  • Pătrunjel verde tocat (după gust)

  • Sare, piper, delikat (după gust)

  • 1-2 bucăți Morcov (opțional)

  • 1/2 bucată Țelină (opțional)

  • 1 bucata Rădăcină de păstârnac (opțional)

Mod de preparare

  • Puiul se curăță, se spală și se taie în bucăți.
  • Împreună cu ceapa, puiul se pune la fiert în apă cu sare sau delikat.
  • Dacă folosești și zarzavaturi (morcovi, țelină, rădăcină de păstârnac sau pătrunjel), acestea se pun la fiert împreună cu carnea. Când sunt fierte, se scot și se servesc cu alte mâncăruri.
  • Separat, într-o cratiță, încinge untul și adaugă făina. Rumeneste-o puțin.
  • Adaugă zeama în care a fiert puiul, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • După 10 minute, adaugă fulgii de porumb și continuă fierberea pentru încă 15 minute. Adaugă suplimentar supă dacă este necesar.
  • Când totul este fiert, adaugă usturoiul pisat și carnea de pui tăiată în bucăți.
  • Adaugă pătrunjelul verde tocat și dă totul într-un clocot.
  • Ciulamaua de pui este gata de servit! Presară cu pătrunjel verde tocat înainte de a o servi.

Sfaturi

  • Pentru o aromă mai bogată, poți să folosești un bulion sau un cub de supă în loc de sare și delikat.
  • Ciulamaua este perfectă atunci când este servită cu mămăligă și ardei iute.

O reteta ciulama de pui reteta simpla, dar cu un gust autentic și bogat, perfectă pentru a fi savurată alături de familie sau prieteni. Bucură-te de ciulama de pui la fiecare masă și descoperă savoarea tradițională românească!

Ciulama de Pui reteta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *