Fasole cu Ciolan – O Reteta Autentica de 1 Decembrie
Cauti o reteta de fasole cu ciolan pentru 1 Decembrie? Aceasta reteta autentic romaneasca iti va incalzi sufletul si va aduce aroma sarbatorilor in casa ta. Este perfecta pentru orice ocazie, dar mai ales pentru a celebra Ziua Nationala a Romaniei.
Fasole cu Ciolan – O Reteta Autentica de 1 Decembrie
Course: Retete cu Carne, Retete cu PorcCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor30
minutes2
hoursFasole cu ciolan, o reteta traditionala romaneasca perfecta pentru a sarbatori 1 Decembrie. Descopera pasii simpli pentru a gati acest fel de mancare delicios.
Ingrediente
1 kilogram fasole uscata (inmuiata peste noapte)
1 ciolan
3 linguri pasta de tomate
2 linguri ulei
2 morcovi
1 ceapa mare
3 foi dafin
1 lingurita oregano
1 lingura boia de ardei
1 lingurita coriandru
1 lingurita chimen
1 lingura miere (optional)
Sare (dupa gust)
Piper (dupa gust)
Mod de preparare
- Pune ciolanul la fiert la foc mic. Dupa ce s-a fiert, scoate-l si lasa-l sa se raceasca. Pastreaza zeama.
- Fierbe fasolea in apa fara sare pana cand este pe jumatate fiarta.
- Taie ceapa si morcovii. Rumenește-le in ulei, adauga boiaua si las-o sa se rumeneasca usor.
- Adauga carnea de pe ciolan taiata in bucati, fasolea, zeama de la carne, pasta de tomate, mierea, foile de dafin, coriandrul, chimenul si lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand ingredientele sunt fierte. Asezoneaza cu sare si piper.
Sfaturi
- Inmoaie fasolea peste noapte pentru a reduce timpul de gatire.
- Poti adauga un ardei gras taiat cubulete pentru un plus de aroma.
- Daca preferi, poti folosi ciolan afumat pentru o savoare mai intensa.
Fasolea cu ciolan este un fel de mancare traditional romanesc care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de 1 Decembrie. Speram ca aceasta reteta simpla si delicioasa sa iti aduca bucurie si sa iti incalzeasca inima in aceasta zi speciala.
Pofta buna!