Turta Dulce: Secretul Fursecurilor Perfecte

Turta Dulce: Secretul Fursecurilor Perfecte

Hei dragilor! Cu ingrediente simple facem astazi fursecuri de poveste! Aceasta reteta de turta dulce va umple casa de arome de sarbatoare, si cu siguranta va impresiona pe oricine le gusta. Usor de facut si imposibil de rezistat.

Turta Dulce: Secretul Fursecurilor Perfecte

Course: Desert, Retete de PrajituriCuisine: AmericanDifficulty: Usor
Timp de pregatire

30

minutes
Gatire

12

minutes

Descopera reteta de turta dulce care va deveni vedeta sarbatorilor tale! Simpla, rapida si incredibil de delicioasa.

Ingrediente

  • 450 g faina alba

  • 1 plic praf de copt

  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

  • un praf de sare

  • 1/2 lingurita ghimbir macinat

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • 1/2 lingurita cuisoare macinate

  • 1/2 lingurita nucsoara macinata

  • 170 g unt minim 80%, la temperatura camerei

  • 100 g zahar brun

  • 170 g melasa

  • 1 ou mare

  • 250 g zahar pudra (pentru glazura)

  • 3 linguri lapte (pentru glazura)

  • 1 esenta vanilie (pentru glazura)

Mod de preparare

  • Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele si nucsoara intr-un castron mediu.
  • Mixeaza untul si zaharul brun intr-un castron mare pana devin netede. Adauga oul si melasa si bate pana se combina.
  • La viteza mica, adauga treptat amestecul de faina pana se omogenizeaza. Formeaza o bila din aluat si infasoar-o in folie alimentara. Da la frigider pentru 2 ore.
  • Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Intinde aluatul la o grosime 0,5 cm. Decupeaza diferite forme si aseaza-le in tava.retete cu poze 2 9
  • Coace fursecurile 10-12 minute, atentie sa nu se arda. Lasa-le la racit. retete cu poze 3 7
  • Amesteca zaharul pudra, laptele si extractul de vanilie intr-un castron mediu pana se formeaza o glazura.
  • Decoreaza fursecurile cu glazura si lasa sa se intareasca.

Sfaturi

  • Pentru o aroma si mai intensa, adauga o lingurita de coaja de portocala rasa in aluat.
  • Aluatul poate fi tinut la frigider pana la 3 zile inainte de a-l folosi.

Bucura-te de aceste fursecuri turta dulce cu familia si prietenii! Sunt perfecte pentru sarbatori sau ca un mic rasfat in zilele racoroase. Noi le iubim!

Pofta buna!