Tarta cu Ciocolata – Desertul Perfect pentru Orice Ocazie
Buna dragilor! Astazi facem tarta cu ciocolata! Acest desert este perfect pentru orice ocazie, fiind usor de facut si delicios. Urmeaza pasii simpli pentru a prepara o tarta cu ciocolata si frisca care va fi cu siguranta pe placul tuturor.
Tarta cu Ciocolata – Desertul Perfect pentru Orice Ocazie
Course: Desert, Retete deserturiCuisine: FrantuzeascaDifficulty: Mediu30
minutes20
minutesTarta cu ciocolata este un desert clasic care va incanta pe oricine. Descopera o reteta simpla si delicioasa!
Ingrediente crusta
220 g faina
1 varf cutit sare
30 g zahar pudra
110-120 g unt rece (80-82% grasime)
1 ou
1 lingura apa sau lapte foarte rece
1 esenta vanilie
- Umplutura:
250 g zahar
4 oua mari
220 g ciocolata neagra topita
1 esenta de vanilie
140 g unt (minim 80%, la temperatura camerei)
320 ml frisca lichida (rece)
3 linguri zahar pudra
- Topping:
240 ml frisca lichida (rece)
2 linguri zahar pudra
1 esenta de vanilie
Aschii de ciocolata sau cacao pudra (pentru decor)
Mod de preparare crusta
- Amesteca faina, zaharul pudra si sarea intr-un bol mare. Adauga untul rece taiat cuburi. Foloseste degetele pentru a-l amesteca cu faina pana se formeaza firimituri.
- Bate oul cu apa sau lapte foarte rece si adauga-l peste amestecul de faina odata cu esenta de vanilie. Framanta pana obtii un aluat omogen.
- Pune aluatul intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider pentru o ora.
- Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-o tava de tarta. Pune hârtie de copt peste aluat si adauga greutati (fasole, orez) pentru a preveni umflarea. Coace crusta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute. Scoate greutatile si lasa crusta sa se raceasca.
- Umplutura:
- Pe baie de abur, bate ouale cu zaharul timp de 10 minute pana devin spumoase.
- Adauga ciocolata topita si vanilia si amesteca pana se omogenizeaza. Lasa sa se raceasca usor.
- Bate untul separat pana devine pufos, apoi incorporeaza treptat amestecul de ciocolata.
- Bate frisca cu zahar pudra separat pana formeaza varfuri ferme si incorporeaza-o in amestecul de ciocolata.
- Toarna umplutura peste crusta racita si netezeste suprafata.
- Lasa tarta la frigider pentru cel putin 6 ore pentru a se intari.
- Topping:
- Bate frisca cu zahar pudra si vanilie pana formeaza varfuri ferme.
- Decoreaza tarta cu frisca batuta si aschii de ciocolata sau pudra de cacao pentru un aspect finisat.
Sfaturi
- Asigura-te ca untul pentru crusta este foarte rece pentru a obtine o textura frageda.
- Pentru o umplutura aerata, bate bine ouale si zaharul.
- Raceste bine tarta inainte de a adauga toppingul pentru o textura perfecta.
Speram ca aceasta reteta de tarta cu ciocolata sa va aduca bucurie si sa va impresioneze oaspetii. Este un desert minunat care va fi adorat de oricine il gustă!
Pofta buna!