Reteta de gem de caise fara conservanti
Bun venit pe blogul meu de bucatarie! Astazi vreau sa impartasesc cu voi o reteta draga mie – gem de caise. Acest gem fara conservanti este simplu de facut si pastreaza toata aroma proaspata a caiselor coapte. Este perfect pentru clatite, fursecuri sau pur si simplu intins pe paine dimineata. Haideti sa vedem cum se face!
Reteta de gem de caise fara conservanti
Course: Desert, Retete DeserturiDifficulty: Usor30
minutes1
hourReteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat, perfecta pentru dulciuri si mic-dejunuri delicioase.
Ingrediente
3 kg caise foarte coapte
1 kg de zahar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
- Pregatirea caiselor: Spalati bine caisele in cateva ape, scoateti-le samburii si puneti-le intr-un vas incapator. Eu le-am lasat destul de mari, fiind foarte coapte.
- Fierberea initiala: Puneti cratita la foc iute si adaugati pentru inceput doar zeama de lamaie. Amestecati continuu sa nu se prinda de vas pana vor lasa suficient suc.
- Reducerea compozitiei: Continuati fierberea la foc mare pana cand va scadea un sfert din compozitie, amestecand ocazional.
- Adaugarea zaharului: Apoi adaugati zaharul si fierbeti pana cand gemul este legat. Faceti proba cu farfurioara pentru siguranta. Daca fructele voastre nu sunt suficient de dulci, puteti mari cantitatea de zahar cu pana la 300-400 de grame in plus.
- Transferul in borcane: Transferati gemul fierbinte in borcane sterilizate corespunzator, inveliti-le cu un prosop sau o patura si lasati-le sa se raceasca pana a doua zi.
- Etichetarea si depozitarea: Apoi etichetati-le si asezati-le in camara.
Sfaturi
- Asigurati-va ca folositi caise foarte coapte pentru a obtine un gem cu adevarat aromat si dulce.
- Daca doriti un gem mai fin, puteti pasa caisele inainte de fierbere.
- Faceti proba farfurioarei: puneti o lingurita de gem pe o farfurie rece si lasati-o sa se raceasca. Daca gemul este legat si nu curge, este gata.
Acesta este tot! Gemul de caise este gata sa fie savurat. Este un gem deosebit de gustos si aromat, dulce-acrisor, pe care il folosesc in special la umplerea foilor, fursecurilor, clatitelor si la multe alte dulciuri. Spor la treaba si pofta buna!