Plăcintă cu Mere – Perfectă Pentru Toate Gusturile
Salutare, dragilor! Astăzi vreau să vă prezint o rețetă specială de plăcintă cu mere, care îmbină perfect textura aluatului fraget cu dulceața merelelor cu scortisoara. Fie că ești în căutarea unei rețete de placinta de mere pentru o ocazie specială sau pur și simplu îți dorești ceva dulce, această rețetă te va satisface cu siguranță.
Plăcintă cu Mere – Perfectă Pentru Toate Gusturile
Course: Desert, Retete de PrajituriCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor20
minutes28
minutesDescoperă rețeta noastră de plăcintă cu mere, o combinație perfectă de aluat fraged și umplutură dulce de mere. Un desert delicios care te va cuceri de la prima muscatura!
Ingrediente
Pentru blat:
450g faina alba
80g untura de porc (2 linguri cu varf)
2 oua mari
70g smantana 20% grasime (2 linguri cu varf)
150 g zahar tos
1 plic (8 g) zahar vanilinat
1 plic (10 g) praf de copt
Pentru umplutura:
1 kg mere
1,5 lingurita scortisoara
100g zahar tos
zahar pudra (pentru ornat)
Directii
- Începe prin pregătirea umpluturii. Curăță merele de coajă și rade-le pe răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugă zaharul și scorțișoara peste mere și călește-le la foc mic până se evaporă din zeamă. Lasă umplutura să se răcească.
- Într-un bol mare, amesteca făina și untura. Freacă ingredientele bine până obții un amestec nisipos. Adaugă ouăle, zahărul vanilinat, praful de copt și zahărul, amestecând bine cu mâinile. La final, încorporează smântâna. Dacă aluatul e prea moale, adaugă puțină făină. Dacă e prea tare, adaugă un pic de smântână.
- Împarte aluatul în două bucăți egale. Întinde ambele bucăți în foi subtiri, direct pe hârtia de copt. Așează o foaie în tavă, cu hârtia de copt. Nivelează umplutura de mere peste aluat. Acoperă cu a doua foaie, îndepărtează hârtia de copt. Înțeapă aluatul cu o furculiță în mai multe locuri.
- Aprinde cuptorul la 180 grade și lasă-l să se încingă. Pune plăcinta în cuptorul încins, pentru 30 de minute. La final, presară pe suprafața plăcintei zahar pudra.
Sfaturi
- Dacă dorești un gust și mai aromat, poți adăuga stafide, esenta de vanilie sau coajă de lămâie rasă în umplutura de mere.
- Asigură-te că merele sunt bine scurse de zeamă înainte de a le folosi în umplutura pentru a preveni umezirea excesivă a aluatului.
- Pentru o culoare deosebita a umpluturii puteti folosi mere Red Love.
Aceasta a fost rețeta noastră de plăcintă cu mere, sper să vă placă și să vă răsfețe papilele gustative. Va garantez ca vi se topește in gura! Dacă încerci rețeta, nu uita să ne împărtășești experiența ta. Poftă bună și să aveți un desert delicios!
1 Comment
[…] de cornulete cu untura ca la mama acasa (am folosit aproximativ aceeasi reteta pentru aluat ca la placinta cu mere) , imbogatite cu crema de Nutella pentru extra savoare. Fie ca aveti un eveniment special sau pur […]
Comments are closed.