Pui cu smantana si mamaliguta
Hei, gata sa incerci ceva absolut delicios? Astazi te invit sa gatim impreuna pui cu smantana si mamaliguta – o reteta care aduce bucurie si gust autentic romanesc in orice casa. Hai sa vedem cum o facem!
Pui cu smantana si mamaliguta
Course: Retete cu Carne, Retete cu PuiCuisine: RomaneascaDifficulty: UsorTimp de pregatire
20
minutesGatire
30
minutesDescopera cum sa prepari pui cu smantana si mamaliguta, un fel de mancare romanesc delicios si confortant, perfect pentru orice masa in familie.
Ingrediente
400 gr piept de pui (sau muschiulet din piept de pui)
350 gr smantana 15%-20%
2 linguri ulei
2-3 catei usturoi
Sare (dupa gust)
Piper (dupa gust)
25 gr cascaval calup
500 ml apa
100 gr malai
1 lingura unt
Mod de preparare
- Incalzeste un strop de ulei in tigaie si adauga bucatile de piept de pui. Lasa-le sa se prajeasca pana capata o culoare aurie si apetisanta.
- E momentul sa adaugi un pic de sare si piper, plus usturoiul tocat. Amesteca bine si bucura-te de aroma care se raspandeste in bucatarie.
- Acum, adauga smantana la temperatura camerei (ca sa fie mai lichida poti adauga 2 linguri de lapte) si lasa totul sa fiarba putin. In final, pune cascavalul ras si amesteca totul bine.
- In alt vas, fierbe apa cu un pic de sare si unt. Cand incepe sa clocoteasca, presara malaiul in ploaie pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbe totul pentru cateva minute pana se face malaiul.
- Serveste puiul cu smantana si mamaliguta fierbinte. Vrei sa fie si mai aromat? Presara putin patrunjel proaspat tocat deasupra.
Sfaturi
- Adauga un strop de vin alb in sos, inainte de a pune cascavalul pentru un gust deosebit.
Si gata! Ai vazut cat de simplu e? Pui cu smantana si mamaliguta, un fel de mancare perfect pentru orice zi in familie sau cand ai pofta de ceva romanesc autentic.
Pofta buna!