Alba ca Zapada Prajitura Sarbatorilor

Alba ca Zapada Prajitura Sarbatorilor

Hei, dragi iubitori de dulciuri! Daca va placut reteta mea de prajitura cu foi si crema de ciocolata, ramaneti cu mine, astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă care îmi aduce aminte de copilărie – Alba ca Zapada. Este unul dintre acele deserturi care te fac să te simți acasă, indiferent unde te-ai afla. Simplă, dar incredibil de gustoasă, această prăjitură este un favorit al familiei mele. Și cea mai bună parte? Este surprinzător de ușor de făcut! Haideți să începem și să aducem un strop de dulceață în ziua de azi!

Alba ca Zapada Prajitura Sarbatorilor

Course: Desert, Retete de PrajituriCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor
Timp de pregatire

1

hour 
Gatire

30

minutes

Alba ca Zapada prajitura care a depasit granitele. Cu un amestec de textură fină și gust dulce-acrisor, această prăjitură va cuceri orice masă festivă.

Ingrediente crema:

  • 1 litru Lapte

  • 80g Făină

  • 80g Zahăr

  • 200g Unt (minim 80%)

  • Coajă rasa de la o lămâie

  • Sucul de la o jumatate de lămâie

  • 1 Esență de vanilie

  • 1 Esență de lămâie

  • Zahăr pudră (pentru ornat)

  • Ingrediente pentru 6 foi:
  • 700g Făină albă

  • 150g Zahăr

  • 150ml Lapte

  • 150ml Ulei

  • 1 plic Zahăr vanilinat (7g)

  • 1 plic Amoniu pentru prăjituri (7g)

  • 2 linguri Zeamă de lămâie (sau lapte/otet pentru stins amoniul)

  • 2 Ouă

  • 1 praf Sare

Mod de Preparare Crema:

  • Începeți prepararea cremei. Într-o cratiță, amestecați făina, zaharul și coaja de lămâie. Adăugați laptele treptat, formând o pastă, acest lucru va preveni formarea cocoloașelor. retetecupoze 2 4retetecupoze 3 4
  • Continuați să adăugați laptele până ce pasta se diluează complet. Puneți cratița la fiert, pe foc mic spre mediu, amestecând continuu până când crema se îngroașă. retetecupoze 4 3
  • Dacă crema nu este suficient de groasă, dizolvați 2-3 linguri de făină în puțină apă rece și turnați peste crema. Fierbeți încă 5 minute sau până se îngroașă. Sau pana ce aceasta ajunge la consistența dorita.
  • Adăugați esența de vanilie, esența de lămâie și sucul de lămâie după ce luați crema de pe foc.retetecupoze 5 3
  • Acoperiți crema cu folie de plastic, direct pe suprafață, pentru a preveni formarea unei cruste și lăsați-o să se răcească. După răcire, mixați crema adăugând untul lăsat la temperatura camerei treptat.retetecupoze 6 3
  • Preparare foi:
  • Prepararea foilor de prăjitură o gasiti aici: https://retetecupoze.ro/foi-pe-dosul-tavii/
  • Asamblare Prajitura:
  • Începeți cu așezarea unei foi de prăjitură pe un platou, apoi întindeți aproximativ 3 linguri de cremă.
  • Alternați straturile de foi și cremă până la ultima foaie.retetecupoze 7 5
  • Odată asamblată, puneți prăjitura la frigider. Pentru rezultate optime, așezați un tocător și o oală cu apă peste prăjitură pentru a crea greutate uniformă. retetecupoze 8 5
  • Lăsați prăjitura la frigider peste noapte pentru ca foile să absoarbă crema.
  • Nu vă faceți griji dacă foile nu sunt complet uniforme. Acest lucru nu influențează calitatea prăjiturii. Marginile neregulate pot fi tăiate la final.retetecupoze 9 2
  • Tăiați prăjitura în porții potrivite cu un cuțit bine ascuțit pentru feliere netedă.retetecupoze 10 2
  • Pudrați cu zahăr pudră pentru un aspect estetic.retetecupoze 11 2

Sfaturi

  • Dacă doriți, puteți păstra 2 linguri de cremă pentru ultima foaie, deasupra căreia puteți presara nucă de cocos pentru un plus de gust și textură.

Și gata, dragii mei! Asta a fost Alba ca Zapada Prajitura – un desert care sper să vă aducă la fel de multă bucurie cum îmi aduce mie. Nu uitați, gătitul este despre experimentare și distracție, așa că nu vă temeți să adăugați propria voastră rotire acestei rețete. Împărtășiți cu mine cum a ieșit și orice modificări faine pe care le-ați făcut. Până la următoarea rețetă, rămâneți cu zâmbetul pe buze și cu bucatăria plină de arome minunate!

Pofta Buna!

retetecupoze 12