Foi pe Dosul Tavii: Foi de Prajitura cu Amoniac
Buna dragilor, astăzi vă voi împărtăși secretul unei rețete delicioase: foi pe dosul tavii. Această rețetă de foi de prăjitura cu amoniac este nu doar simpla, desi la prima vedere pare dificila, dar este extrem de delicioasa (mai ales in prajitura cu foi si crema de cacao). Reteta aceasta este dedicata tuturor incepatorilor. Aminteste-ti ca nu trebuie sa fie perfecta foaia, cat trebuie sa fie delicioasa. Ideală pentru cei care adoră prăjiturile făcute în casă!
Foi pe Dosul Tavii: Foi de Prajitura cu Amoniac
Course: Desert, Retete PrajituriCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor30
minutes48
minutesRețetă tradițională de foi de prăjitura cu amoniac – simplă, delicioasă și perfectă pentru orice ocazie. Ușor de pregătit și ideală pentru deserturi rapide!
Ingrediente
700 g făină albă
150 g zahăr
150 ml lapte
150 ml ulei
1 plic zahăr vanilinat (7g)
1 plic amoniu pentru prajituri (7g)
2 linguri zeamă de lămâie (sau lapte/otet pentru stins amoniul)
2 ouă
1 praf de sare
Mod de preparare
- Mixați ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat și un praf de sare, adăugând treptat laptele. Mixați până se topește zahărul.
- Adăugați uleiul și amoniul stins cu zeama de lămâie (sau lapte/otet) si omogenizati.
- Peste făina cernută, adăugați mixul de ouă și frământați un aluat ușor elastic. Dacă e necesar, adăugați puțină făină.
- Împărțiți aluatul în 6 bucăți.
- Întindeți prima bucată de aluat pe o hârtie de copt, până obțineți o foaie subțire de aproximativ 2 mm grosime.
- Preîncălziți cuptorul pe ventilatie la 175°C.
- Înțepați foaia cu furculița, transferati foaia cu hartia de copt pe tava de la cuptor și coaceți pentru 8 minute până devine ușor aurie pe margini (mare atentie sa nu se arda, trebuie sa ramana alba foaia)
- Repetați procesul pentru fiecare foaie.
- Lasati-le la racit cu hartia de copt intre ele, pot fi pastrate in camara pana la 19-20 de zile.
Sfaturi
- Asigurați-vă că fiecare foaie este intinsa bine.
- Supravegheați foile în cuptor pentru a evita arderea lor.
- Păstrați foile între straturi de hârtie de copt pentru a le menține proaspete.
La început, eram reticentă în a prepara această rețetă, temându-mă că nu vor ieși perfecte. Cu toate acestea, mi-am luat curajul și le-am făcut după propriul stil. Chiar dacă nu au ieșit complet uniforme, nu vă faceți griji, nu este nicio pierdere. Le-am utilizat în prăjitura mea cu cremă de ciocolată și, chiar dacă marginile nu erau perfecte, le-am tăiat la final. “Resturile” au fost atât de delicioase încât eu și soțul meu le-am savurat pe loc.
Pofta buna!
2 Comments
[…] Prepararea foilor de prăjitură o gasiti aici: https://retetecupoze.ro/foi-pe-dosul-tavii/ […]
[…] ai venit pe blogul meu culinar! Astăzi, îți voi prezenta o rețetă minunată de prăjitură cu foi și cremă de caramel și cafea. Aceasta este o prăjitură deosebit de aromată și fină, […]
Comments are closed.