Blat de Tort Pufos – Reteta Clasica si Simpla
Bună dragilor! Astăzi vă prezint o rețetă de blat de tort pufos, care va transforma orice desert într-o sărbătoare a gustului. Fie că doriți să preparați un blat de pandispan clasic sau un blat pufos ca la mama acasă, această rețetă este ideală. Vă promit că rezultatul va fi un blat de tort moale, aerat și delicios, perfect pentru orice fel de tort. Haideți să descoperim împreună secretele acestui blat minunat!
Blat de Tort Pufos – Reteta Clasica si Simpla
Course: Desert, Retete DeserturiCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor15
minutes30
minutesDescoperă rețeta perfecta pentru un blat de tort pufos. Ușor de preparat, cu ingrediente simple, pentru un desert delicios ca la mama acasă.
Ingrediente pentru blat cu diametrul de 22 cm
6 ouă
150g zahăr tos
150g făină
1 praf de sare
1 linguriță praf de copt
Coajă rasă de la o lămâie
Esență de vanilie (opțional)
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius (sus-jos). Pentru cuptoarele pe gaz, folosiți foc mediu.
- Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați sarea la gălbenușuri și bateți ușor cu o furculiță.
- Bateți albușurile cu mixerul viteza mica 1 minut si apoi viteza medie până devin spumă, apoi adăugați zahărul și continuați să bateți până se obține o spumă fermă și lucioasă.
- Incorporați gălbenușurile, amestecând ușor cu o spatulă sau o lingură lată.
- Adăugați făina cernută treptat, amestecând delicat de jos în sus.
- Adaugati coaja rasa de lamaie si optional esentele dorite, si omogenizati.
- Turnați aluatul în forma tapetată cu hârtie de copt și nivelati.
- Coaceți blatul timp de aproximativ 30 de minute. Verificați după 25 de minute: dacă este elastic dar ferm, blatul este gata.
- Lăsați blatul în cuptorul oprit, cu ușa întredeschisă, pentru încă 10 minute. Apoi asezati-l pe un gratar pentru a se racii complet.
- Dupa ce s-a racit, acesta poate fi taiat in 3 parti egale perfecte pentru tort.
Sfaturi
- Pentru un blat și mai pufos, puteți adăuga o linguriță de oțet la albușuri înainte de a le bate.
- Asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe prepararea.
- Pentru un plus de aromă, puteți adăuga coajă rasă de portocală sau câteva picături de esență de rom.
Sper că vă veți bucura de acest blat de tort pufos, perfect pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru a vă răsfăța cu un desert delicios. Este o bază excelentă pentru orice tip de tort și sunt sigură că veți fi mândri de rezultate. Mie imi aminteste de torturile pe care mi le facea mama cand eram copil. Nu ezitați să împărtășiți experiențele voastre cu cei dragi.
Poftă bună!
1 Comment
[…] crema sa aduca si in casele voastre aroma si gustul copilariei. Am folosit-o pentru un tort cu blat de pandispan, o reteta veche din familia mea, care ma duce cu gandul la torturile pe care le facea mama in […]
Comments are closed.