Foietaj cu Spanac si Feta – Un Aperitiv Perfect

Foietaj cu Spanac si Feta – Un Aperitiv Perfect

Buna din nou dragilor! Astazi va prezint o reteta delicioasa de foietaj cu spanac si feta, ideala pentru aperitive care vor impresiona orice musafir. Aluatul de foietaj, cu umplutura sa cremoasa de spanac si feta, este un deliciu ce nu trebuie ratat. Hai sa descoperim impreuna cum se prepara!

Foietaj cu Spanac si Feta – Un Aperitiv Perfect

Course: Retete AperitivCuisine: InternationalDifficulty: Usor
Servire

12

portii
Timp de pregatire

15

minutes
Gatire

20

minutes

Descopera reteta noastra de foietaj cu spanac si feta – perfecta pentru aperitive delicioase. Urmareste pasii simpli pentru un aluat de foietaj savuros!

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj

  • 100g baby spanac

  • 1 ou

  • 150-200g crema de branza

  • 200g branza feta (sau telemea)

  • 125g fasii de bacon

  • 2 lingurite marar uscat

  • 1 lingurita ulei de masline

  • unt topit pentru uns (sau un ou)

Mod de preparare

  • Preincalziti cuptorul la 200 grade. Desfaceti aluatul de foietaj. Veti folosi o foaie intreaga si aproximativ o treime din cea de-a doua foaie pentru a umple o tava de briose cu 12 portii. (Pentru atatea portii este facuta compozitia de branza, daca doriti mai putine cosulete reduceti cantitatile cu 1 sfert)
  • Cu restul de aluat din cea de-a doua foaie, puteti face cateva cornulete umplute cu Nutella – o idee delicioasa pentru a folosi eficient tot aluatul.
  • Asezati patratele de foietaj in tava de briose.aluat foietaj
  • Intr-un bol, amestecati crema de branza, oul, uleiul de masline si mararul uscat, obtinand un dressing omogen.crema de branza 1
  • Taiati spanacul si puneti-l intr-un bol. Adaugati baconul prajit (anterior 5 minute) si branza feta sfaramitata.spanac cu feta
  • Amestecati spanacul cu bacon si feta, apoi turnati dressingul de branza peste si omogenizati.amaestec cosulete
  • Puneti 1-2 linguri din compozitia de spanac in fiecare patrat de foietaj si inchideti sub forma de cosulete.cosulete cu spanaccosulete cu spanac briosa
  • Ungeti cu unt topit sau ou si coaceti in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.cosulete cu spanac la cuptorfoietaje

Sfaturi

  • Pentru un plus de savoare, puteti adauga putina nucsoara rasa in compozitia de branza si spanac.
  • Daca doriti un aspect mai crocant, puteti presara susan sau mac peste foietaj inainte de coacere.

Sper sa va placa aceasta reteta de foietaj cu spanac si feta. Este un aperitiv minunat si o alegere excelenta pentru orice ocazie. Nu uitati sa impartasiti experientele voastre culinare cu cei dragi.

Pofta buna!

foietanj cu spanac si branza feta