Fasole Batuta: Reteta Simpla si Savuroasa
Salutare, iubitori de gusturi autentice! Astazi, am pentru voi o reteta speciala care aduce aminte de mesele in familie: fasole frecata. Este acea reteta care, chiar daca pare simpla la prima vedere, are acel “ceva” ce te face sa te intorci la ea iar si iar. Asa ca, daca esti in cautarea perfectiunii in materie de fasole batuta, te invit sa descoperi impreuna cu mine secretele ei!
Fasole Batuta: Reteta Simpla si Savuroasa
Course: Retete, Retete de Post, Retete de PranzCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor15
minutes1
hour30
minutesFasole batuta ca la mama acasa! Descopera reteta noastra simpla si delicioasa, imbogatita cu legume proaspete si condimente alese. Ideal pentru cina alaturi de familie sau un pranz copios!
Ingrediente
500g fasole alba
1buc ceapa
3 catei usturoi
1 ardei rosu
1 morcov
1 lingurita boabe de piper
2 linguri boia dulce
sare (dupa gust)
Mod de preparare
- Pregatirea fasolei: Fasolea se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece (puteti folosi si fasole la conserva). Se spala a 2-a zi si se pune la fiert in apa rece cu cateva boabe de piper. Se lasa la fiert la foc mic si daca este cazul se completeaza cu apa calduta. Nu uitati ca primele 15 minute se spumeaza ca la supa, spuma ce trebuie aruncata.
- Pregatirea amestecului de fasole: Cand fasolea este fiarta se strecoara si se zdrobeste. Ideal ar fi sa folositi blenderul, adaugand putin cate putin apa (puteti folosi din apa in care a fiert).
- Pregatirea legumelor: Intr-o cratita incingem 4 linguri de ulei si adaugam ceapa tocata, ardeiul si morcovul taiat cubulete, si usturoiul. Punem si putina apa sa nu se prajeasca ceapa prea tare. Adaugam boia si amestecam rapid (nu lasam mult pentru se amareste).
- Amestecarea: Lasam la racorit putin legumele calite, si le adaugam apoi in blender peste fasolea batuta. Dam prin blender amestecul de fasole cu legume calite pentru omogenizare. Potrivim cu sare si piper.
- Gatirea finala: Fasolea batuta cu legumele se prajesc cateva minute in tigaie.
- Servirea: Si apoi servim. Se poate acompania cu paine prajita sau alaturi de diverse feluri principale.
Sfaturi
- Pentru un plus de savoare, puteti adauga putin ulei de masline sau de rozmarin la final. Daca doriti o textura mai cremoasa, adaugati mai multa apa la amestec.
- Dupa ce a inceput clocotul, am fiert fasolea 15 minute, apoi am schimbat apa si am readus-o la fierbere. Acest proces ajuta la reducerea balonarii si a gazelor.
Fasolea batuta pe care v-am prezentat-o astazi este inspirata din mesele calde petrecute in familie. Desi pare un preparat simplu, are acea magie care te atrage sa il savurezi de nenumarate ori. Sper ca v-am inspirat sa incercati aceasta reteta si sa descoperiti minunatiile ei! Va astept cu noi delicii in curand!
Pofta buna!