Tort cu Cartofi Dulci si Crema de Branza: Deliciu de Toamna

Tort cu Cartofi Dulci si Crema de Branza: Deliciu de Toamna

Bun venit, dragi pofticioși, în bucătăria noastră virtuală unde astăzi vă propunem o rețetă de tort cu cartofi dulci și cremă de brânză. Această combinație delicioasă și inedită este perfectă pentru a aduce un strop de originalitate în meniul tău. Așa că, dacă ești în căutarea unei rețete noi de tort de toamna cu aroma de turta dulce, aceasta este alegerea perfectă. Să ne apucăm de treabă!

Tort cu Cartofi Dulci si Crema de Branza: Deliciu de Toamna

Course: Desert, Retete DeserturiCuisine: InternationalDifficulty: Mediu
Timp de pregatire

30

minutes
Gatire

2

hours 

Descopera reteta unui tort cu cartofi dulci si crema de branza deosebit de gustos, perfect pentru a impresiona oaspetii la orice ocazie festiva.

Ingrediente

  • Pentru Blat

  • 170g unt nesărat, moale

  • 200g zahăr alb

  • 200g zahăr din trestie (sau alt zahăr brun deschis)

  • 50g ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)

  • 3 ouă, la temperatura camerei

  • 425g piure de cartof dulce (aproximativ 2-3 cartofi dulci copți și de mărime medie

  • 120 ml lapte

  • extract de vanilie

  • 320g făină albă

  • 20g amidon de porumb

  • 1 plic praf de copt

  • 1/2 lingurițe bicarbonat de sodiu

  • 1 linguriță scorțișoară

  • 1 linguriță nucșoară

  • un praf sare

  • Pentru Crema de Branza

  • 250g mascarpone

  • 300g cream cheese (crema de branza de care preferati, puteti folosi Philadelphia)

  • extract de vanilie

  • un praf sare

  • 200g zahăr pudră (puteti folosi in functie de gust)

  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare

  • Pentru Blatul cu Cartofi Dulci
  • Preincalziti cuptorul la 175°C. Ungeti o forma rotunda de 24 cm (sau 3 forme de 20 cm)
  • Pregatiti piureul de cartof dulce: fierbeti sau coaceti cartofii dulci pana cand devin moi, apoi pasati-i bine.cartofi dulci
  • Intr-un bol mediu, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si sarea. Pastrati deoparte.mix tort
  • In alt bol, combinati piureul de cartof dulce racit, laptele si vanilia. Pastrati deoparte.mix cu cartofi dulci
  • In bolul mixerului, mixati untul. Adaugati treptat ambele tipuri de zahar si mixati timp de 3-5 minute pana cand compozitia se deschide la culoare si devine spumoasa.
  • Incorporati uleiul de cocos topit. Adaugati ouale pe rand, mixand pana cand galbenusul dispare.
  • La viteza redusa, adaugati alternativ amestecul de faina si amestecul de cartof dulce si lapte, incepand si terminand cu ingredientele uscate (3 adaugari de ingrediente uscate si 2 de amestec de lapte si cartof dulce).mix aluat de tort
  • Turnati aluatul in forma/formele pregatite si nivelati partea de sus.tort
  • Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 60-120 de minute (sau 40-50 minute daca sunt 3 forme de copt), sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata sau doar cu cateva firimituri. Daca partea de sus se rumeneste prea repede, acoperiti usor cu folie de aluminiu.
  • Lasati tortul sa se raceasca complet inainte de a-l taia in trei straturi egale.blat de tort
  • Pentru Crema de Branza cu Mascarpone si Scortisoara
  • In bolul mixerului, bateti mascarpone si crema de branza pana devin netede si combinate.
  • Adaugati vanilia, apoi adaugati treptat zaharul pudra si scortisoara, amestecand la viteza redusa pentru a combina. Cresteti viteza si bateti pana devine pufoasa.crema de branza
  • Asamblarea Tortului
  • Incepeti cu un strat de blat pe care il puteti aseza in forma de copt, apoi distribuiti 1/3 din crema de branza peste blat.asamlare tort
  • Urmeaza un alt strat de blat, peste care adaugati tot 1/3 din crema.
  • Asezati ultimul strat de blat, apoi nivelati exteriorul tortului cu crema ramasa.
  • Decorati tortul dupa preferinte.reteta tort cu cartofi dulci
  • Lasati tortul la frigider pentru cel putin 5 ore, sau peste noapte, pentru a se intari.

Sfaturi

  • Pentru un gust mai intens, puteti adauga si niste nuci tocate sau stafide in compozitia pentru blat.
  • Daca doriti, puteti adauga si putina coaja rasa de portocala in crema de branza, pentru un plus de aroma.

Speram ca v-a placut aceasta reteta de tort cu cartofi dulci si crema de branza si ca va fi pe placul tuturor celor dragi. Nu uitati sa impartasiti reteta cu prietenii si familia, si sa ne urmariti pentru mai multe retete delicioase si inedite.

Pofta buna!