Muschiulet de Pui Marinat la Cuptor – O Reteta Delicioasa
Buna dragilor! Astazi va impartasesc o reteta de muschiulet de pui la cuptor, perfect marinat, cu o textura frageda si un gust de neuitat. Daca esti in cautarea unei retete de muschiulet de pui care sa impresioneze orice gurmand, ai ajuns in locul potrivit!
Muschiulet de Pui Marinat la Cuptor – O Reteta Delicioasa
Course: Retete, Retete cu Pui, Retete Cina, Retete Pranz, Retete cu CarneCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor15
minutes40
minutesMuschiulet de pui marinat, gatit lent la cuptor pentru o carne suculenta si aromata. Descopera secretul unui muschiulet de pui perfect!
Ingrediente
500g muschiulet din piept de pui
3 linguri mustar
4 linguri maioneza
3 linguri miere de albine (optional)
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
2 lingurite boia de ardei dulce
sare (dupa gust)
piper (dupa gust)
Mod de preparare
- Amestecati mustarul, uleiul, usturoiul, mierea si maioneza. Adaugati sarea, piperul si boiaua dupa gust.
- Spalati muschiuletul si uscati-l cu un prosop de hartie. Acoperiti-l cu folie de plastic si bateti-l usor. Puneti carnea intr-un vas adanc, turnati marinada si lasati la frigider 1-2 ore.
- Scoateti puiul din frigider si lasati-l la temperatura camerei pentru 15 minute. Asezati carnea pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Incalziti cuptorul la 180°C. Coaceti timp de 40 de minute.
- Dupa 20 de minute intoarceti cartea pe partea cealalta.
- Serviti alaturi de garnitura preferata!
Sfaturi
- Pentru o marinada mai aromata, lasati carnea la frigider peste noapte.
- Verificati carnea in ultimele 10 minute pentru a evita supra-coacerea.
Muschiuletii de pui sunt acum gata de servit! Sunt deliciosi alaturi de o garnitura de cartofi cu usturoi si iaurt. Sper ca aceasta reteta de muschiulet de pui la cuptor sa aduca un plus de savoare mesei tale.
Pofta buna!