Rulouri cu Cremă de Vanilie și Ciocolată

Rulouri cu Cremă de Vanilie și Ciocolată


Warning: Undefined array key "src" in /home3/retetecupoze/public_html/wp-content/plugins/recipe-card-blocks-by-wpzoom/src/classes/class-wpzoom-structured-data-helpers.php on line 155

Bine ați revenit dragilor! Astăzi facem o rețetă irezistibilă de rulouri cu cremă de vanilie și ciocolată, o alegere excelentă pentru iubitorii de dulciuri. Aceste rulouri ne amintesc cu siguranță de copilărie si de sărbători! Va invit sa urmăriți rețeta pas cu pas pentru rulouri cu crema de ciocolata si vanilie.

Rulouri cu Cremă de Vanilie și Ciocolată

Course: Desert, Retete De PrajituriCuisine: RomaneascaDifficulty: Usor
Timp de pregatire

1

hour 
Gatire

20

minutes

Descoperă rețeta noastră delicioasă de rulouri cu cremă de vanilie și ciocolată – o combinație perfectă pentru orice moment al zilei!

Ingrediente 40 rulouri

  • 800g făină

  • 250g unt (minim 80% grăsime)

  • 200 ml lapte

  • 100g zahăr pudră

  • 2 ouă

  • Un praf de sare

  • 1 linguriță amoniu pentru prăjituri

  • 1 esență de vanilie

  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte

  • 100g zahăr

  • 60g amidon

  • 4 gălbenușuri

  • 1 esență de lămâie (opțional)

  • 1 esență de vanilie (opțional)

  • Pentru crema de ciocolată:
  • 150g ciocolată neagră (minim 50% cacao)

  • 500 ml lapte

  • 80g zahăr

  • 50g unt (minim 80% grăsime)

  • 50g amidon

  • 1 esență de rom (opțional)

Mod de preparare rulouri

  • Într-un bol mare, amestecăm făina cu zahărul și sarea.retete cu poze 22
  • Adăugăm untul rece tăiat în bucățele, frământăm până obținem un amestec nisipos. Eu am adăugat si o lingura de untura pentru frăgezime. retete cu poze 2 1
  • Adăugăm ouăle, laptele, esența și amoniacul stins într-o lingură de lapte. Frământăm bine până la un aluat elastic care nu se lipește de mâini.retete cu poze 3 1
  • Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider cat preparam cremele. retete cu poze 4 1
  • Crema de ciocolată:
  • Într-o cratiță, punem laptele, zahărul și amidonul la foc mediu. Amestecăm până se îngroașă ca o budincă. Daca vi se pare ca nu se îngroașă suficient, dizolvați o lingura de amidon in 2 linguri de lapte si adăugați in compoziție mai lăsați sa fiarbă 5 minute. retete cu poze 5 1
  • Luăm de pe foc, adăugăm ciocolata ruptă, amestecăm până se topește complet.retete cu poze 6 1
  • Adăugăm untul la temperatura camerei, omogenizăm, apoi adăugăm esențele.
  • Transferam intr-un bol cuprat si acoperim direct pe crema cu folie alimentara, lăsăm la răcorit. retete cu poze 7 1
  • Crema de vanilie:
  • Într-o cratiță, amestecăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm amidonul și omogenizăm ușor adăugând treptat puțin lapte.retete cu poze 8
  • Adăugăm restul laptele și punem la foc mediu, amestecând constant până se îngroașă. Daca vi se pare ca nu se îngroașă suficient, dizolvați o lingura de amidon in 2 linguri de lapte si adăugați in compoziție mai lăsați sa fiarbă 5 minute.retete cu poze 9
  • Luăm de pe foc, adăugăm esențele și transferăm într-un vas curat si acoperim cu folie alimentara. retete cu poze 10retete cu poze 11
  • Coacerea si umplerea rulourilor:
  • Preîncălzim cuptorul la 200°C.
  • Împărțim aluatul în 4, întindem fiecare bucată într-o foaie subțire.retete cu poze 12
  • Tăiem fâșii de 2,5-3 cm, pe care le rulăm pe conuri de inox.retete cu poze 13
  • Eu am copt in 2 tranșe, cat a stat prima tava de rulouri la cuptor am lăsat restul de coca la frigider.
  • Așezăm rulourile într-o tavă tapetată, ungem cu ou bătut și presărăm zahăr.retete cu poze 14retete cu poze 15
  • Coacem 20 de minute. Apoi le lăsăm la răcit. retete cu poze 16retete cu poze 17
  • După ce s-au răcit rulourile mixăm bine cremele până devin cremoase. Daca vi se pare ca nu sunt suficient de cremoase mai puteți adăuga 1 lingura de lapte rece. retete cu poze 18
  • Umplem rulourile, jumătate cu crema de vanilie și jumătate cu ciocolată.retete cu poze 19
  • Presărăm zahăr pudră. Se pot servi imediat.retete cu poze 20

Sfaturi

  • Dacă nu aveți conuri de inox, puteți folosi carton rulat în formă de con si învelit in folie de aluminiu.
  • Rulourile pot fi păstrate într-un recipient etanș pentru a-și păstra prospețimea.

Și uite așa, dragii mei, am ajuns la finalul rețetei noastre de rulouri cu cremă de vanilie și ciocolată. Sper să vă placă la fel de mult cum îmi plac mie. Nu uitați, cheia succesului în bucătărie este să vă bucurați de procesul in sine și să experimentați cu ingredientele. Oricum, la finalul zilei, ce poate fi mai bun decât un desert făcut în casă, cu dragoste?

Poftă bună!

1 Comment

Comments are closed.